Nina Veldkamp

26 jaar geleden ben ik geboren in Groningen en recentelijk verhuisd naar het mooie Westerbork (Drenthe).

Afgestudeerd van de opleiding HRM aan de Hanzehogeschool Groningen en bezig met het uitoefenen van een grote hobby: fotografie. Naast fotografie heb ik zelf een paard, twee dwergpapegaaien (Bella & Perry) en twee dwergkonijntjes (Sam & Lola) uit de opvang. 

Fotograferen met details, dat vind ik prachtig om te doen. Je ziet zoveel dingen in een foto en daarom vind ik macrofotografie erg leuk. De kleinste dingen en details op een plaatje krijgen én dat nog scherp ook! Fotograferen is lastiger dan men denkt. Alle instellingen moeten juist staan, de lenzen en de camera moeten schoon zijn en het zonlicht moet precies op het juiste moment op het object gericht zijn.. Laten we de wind niet vergeten en de daarbij behorende wolken die snel voor de zon schuiven.. SHIT, snel de instellingen veranderen! 

 

Ik fotografeer met een Canon M50 systeemcamera met daarbij een 15-55 mm lens, een 55-200mm lens en een macro 128 mm lens voor de kleinste details. Ook beschik ik over close-up filters in +1, +2, +4 en +10. Deze filters kan je voor je lens draaien en zo een close-up foto creëren. 

 

De nabewerking van foto's doe ik met Adobe Lightroom en Photoshop. Hiermee pas ik de kleurinstellingen van een foto aan, voor betere, mooiere en scherpere foto's. Ook kan ik dingen retoucheren (weggummen), denk hierbij aan net die ene tak, schaduw, paaltje of oneffenheid. Ook heb ik de Photoshopcursus van Emma Emerelle en ben ik lid van de Acadamy van Ryanne Marije Fotografie (RM fotografie). Op deze manier leer ik elke keer weer bij om de foto's nog mooier te krijgen & maken.